הפרעות שינה

תוכן עניינים

השינה חיונית במיוחד לתפקוד המוח. אם נחשוב על זה, יותר משליש מחיינו עוברים בשינה, כמובן שחלקנו ישנים יותר וחלקנו פחות. כאשר יש הפרעות שינה זה אחד הדברים הקשים ביותר להתמודדות למחסור בשינה יש השפעה ישירה על הבריאות.

 

אילו סוגי הפרעות שינה קיימים?

 
  • נדודי שינה (אינסומניה) – נדודי שינה, או בשמם המקצועי אינסומניה נחשבים להפרעת שינה מוכרת במיוחד. נדודי שינה באים לידי ביטוי בקשיים להירדם, יקיצות מרובות במהלך הלילה ויקיצות מוקדמות בבוקר. מקרים רבים של מחלה זו נגרמים בעקבות קשיים פסיכולוגיים נפשיים כמו דיכאונות, חרדה, פוסט-טראומה ועוד. מלבד אלה, מחלה זו נגרמת גם כתוצאה ממחלות אחרות כמו סוכרת, פיברומיאלגיה, כאבים כרוניים ועוד.

 

  • תסמונת דום נשימה – תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה מתבטאת בהפסקת נשימה במהלך השינה. תסמונת דום נשימה בשינה יכולה לחזור על עצמה במהלך הלילה והיא גורמת לפגיעה באיכות השינה. כאשר מופסקת הנשימה, רמת החמצן בדם יורדת וגורמת לחולה להתעורר. בדרך כלל, האדם אינו מודע ליקיצות אלה, אך הן פוגעות באיכות השינה שלו. האדם שסובל מהפרעה זו יחווה עייפות מתמשכת במהלך היום. הפרעה זו מתבטאת גם בכאבי ראש, צרבות, יובש בפה, השתנה מרובה במהלך הלילה ודחף מיני מופחת. הפרעה זו יחסית נפוצה, במיוחד בקרב שמנים. על פי מחקרים רבים הפרעת שינה זו קשורה למחלות לב וכלי דם.

 

  • יתר שינה (היפרסומניה) – הפרעת שינה זו מתבטאת בעייפות כרונית ונטייה להירדמות גם במהלך היום. הפרעת שינה זו מקשה על הסובלים ממנה להתעורר משנת הלילה. אנשים שסובלים מהפרעה זו חווים קשיים בתפקוד היומיומי הכוללים בין היתר מצב רוח ירוד, פגיעה בכושר ריכוז וזיכרון ופגיעה בפעילויות שגרתיות.  

 

  • סהרוריות (פאראסומניה) – הפרעת שינה זו מאופיינת בפעילויות בלתי מודעות במהלך השינה. פעילויות יכולות לבוא לידי ביטוי בדיבור, בהליכה ובביעותי לילה (פחד קיצוני וחוסר יכולת זמנית לשוב להכרה). הפרעה זו בדרך כלל אינה פוגעת באיכות השינה והסובלים ממנה אינם זוכרים דבר.

 

כיצד מאבחנים הפרעות שינה?

 

על מנת לאבחן הפרעות שינה יש בדרך כלל לעבור בדיקה מקיפה במעבדת שינה. בדיקה זו מתקיימת בשעות הלילה כאשר מאבחנים את השינה שלכם ומה קורה לכם במהלכה. כיום, אין חובה לישון במעבדת השינה לילה שלם. תוכלו לקבל מכשיר  מדידה, לישון איתו ולהחזיר אותו למחרת לניתוח והסקת מסקנות.

 

 שלושה סוגי אבחונים של הפרעות שינה:

 

1.  בעיות המצריכות התערבות רפואית.

2.  בעיות בסביבה הפיזית המצריכות שינוי חיצוני.

3.  בעיות המצריכות טיפול פסיכולוגי.

 

איך יש לטפל בהפרעות שינה?

 

יש מספר דרכים לטפל בהפרעות שינה

היגיינת שינה-  שמירה על היגיינת שינה יכולה לסייע בהתמודדות עם הפרעות שינה. היכנסו למיטה בשעה קבועה, המנעו מארוחות כבדות לפני שינה, המנעו מעישון לפני השינה ועוד פעולות שיסייעו לכם בשמירה על היגיינת השינה שלכם.

טיפול תרופתי- במקרים של מחזור שינה לא תקין יהיה צורך בטיפול תרופתי. טיפול זה בדרך כלל מבוסס על מלטונין (הורמון שאחראי על מחזורי השינה בגוף).

טיפול נפשי- כאשר הפרעות השינה נובעות מלחץ נפשי או מצוקה נפשית כלשהי, יש לקבל טיפול נפשי על מנת לטפל בהפרעת השינה.

שינויים חיצוניים בסביבה שלכם- חדר מסודר, מיטה נוחה, מגע הסדינים ועוד. 

 

לפרסום כתבה, השאירו פרטים
מטען נייד
לעשות יותר בפחות: גאדג'טים שיעזרו לך לשפר את היעילות שלך

יעילות היא לא רק לעשות דברים נכון – זה לעשות את הדברים הנכונים בקלות ובעוצמה. כשהעולם מסתובב במהירות מסחררת, האמנות של להשיג יותר תוך כדי שימוש בפחות מעולם לא הייתה חיונית יותר. המולת חיי היומיום מזמינה אסטרטגיות חכמות וזריזות יותר כדי להתגבר על השעון המתקתק בהתמדה. ובכל זאת, כאן טמונה החידה: איך אפשר ללהטט בפסיפס המשימות שצובעות את ימינו מבלי להיכנע לציפורני הזמן?

קרא עוד »
משרד
הסודות שמאחורי הקלעים: איך עוזרת אישית יכולה להפוך לבלתי נפרדת מהמנהל

מאחורי כל מנהל מצליח, מסתתר לעתים קרובות גיבור לא מוכר – העוזר האישי. מאחורי ההמולה והתיאום מסתתרת סינרגיה ייחודית שאינה נראית ברובה, אך השפעותיה מתפשטות במסדרונות הכוח והתעשייה. העוזר האישי הוא אבן הפינה שעליה בנוי מבנה ההצלחה היומיומית של המנהל, ולעתים קרובות עושה את ההבדל בין הישרדות בלבד בסביבה תחרותית מחורבנת לבין ניצחון מרקיע שחקים.

קרא עוד »

עוד כתבות בנושא: